Het Kruithuis

In mijn studententijd was ik lid van de studentenstam "de Delftsche Zwervers". Zij hadden als thuisbasis het Kruithuis aan de Schiekade 2 te Delft, te vinden op 

N 51 59.584, E 4 22.180. Hier in de buurt ligt ook nog een geocache (niet van ons), nl. GC7T82Z

Maar nu dan de 'korte' Multi. Gebruik hiervoor Streetview. Kijk goed in en om het complex, maar je hoeft geen gebruik te maken van de Schieweg of de N470. 

Ook hier geldt weer, de schuine onderstreepte woorden bevatten een link, met wat achtergrondinformatie. Gebruik dat, misschien, in je voordeel.

Kun jij de code vinden? Succes.

Voor de mensen, die liever een papieren versie erbij houden, die kun je hier downloaden en dan printen. 

 

1. Ga op zoek naar een rijtje Lelievletten

Neem de 2 ‘buitenste' cijfers van de eerste Lelievlet. Tel ze op, samen met het aantal kanonnen op het complex. Zet de uitkomst om naar een letter.

2. In de naam van de eerste
Lelievlet zie je een letter dubbel staan. Zet deze letters om naar cijfers (nee, nog niet rekenen, alleen de ene letter een cijfer van maken, en dan de ander letter een cijfer van maken), en trek ze vervolgen van elkaar af.

3. Tel het aantal pijlen, dat de leeuw bij de hoofdpoort vast heeft. Neem nu de letter waarde van de tweede letter van de dierennaam van de tweede
Lelievlet, en tel dit op tot 1 cijfer. Wat is nu het ‘middelste’ cijfer van de eerste Lelievlet? Op een van de kanonnen ligt iemand, wat is de letterwaarde van de kleur van zijn trui. Heb je m al door? Je hebt nu telkens hetzelfde cijfer toch? Hoe vaak? Dat is je antwoord.

4. In de naam van de tweede
Lelievlet zie je een cijfer staan.

5. Tel het aantal leeuwen dat je op/bij de wapenschilden op dit complex vindt, en trek hier het aantal tonnen dat je bij een van deze schilden ziet, vanaf. Zet de uitkomst om naar een letter.

6. Onder het trappetje van “
de Delftsche Zwervers” ligt ook nog een Lelievlet. Echter, van de naam missen overduidelijk een paar letters. Stapeltel de laatste twee letters tot 1 cijfer.

Heb je de code gevonden, dan kun je hem
loggen.