TU Delft, faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek

Een wandeling door het gebouw, van een studierichting, waar velen niet van weten. Ook ik heb dit gebouw helemaal moeten ontdekken, dus ik ga geen voorgeschreven route maken, maar ga op ontdekkingsreis door het gebouw. Maak hierbij goed gebruik van de 360⁰ foto’s, kijk goed om je heen, en pik zo de gegevens op, die je nodig hebt, om de TB-code te kraken. Ik zal proberen om de ruimtes waar informatie gevonden kan worden, zo duidelijk mogelijk te omschrijven. In de tekst zie je soms vetgedrukte, onderlijnde, cursieve tekst. Daar kun je op klikken, voor extra informatie.

Je gaat op zoek naar een TB-code, bestaande uit 6 karakters, dus zet alvast op een papiertje 1 t/m 6. In de tekst staat vermeld, op welke positie het karakter moet komen, dat je op dat moment vind.

Voor de mensen, die liever een papieren versie erbij houden, die kun je hier downloaden en dan printen.
 
We starten deze tour voor de ingang van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, op N 51 59.382 E 004 22.537. We staan hier voor de hoofdingang en kunnen vanuit hier dus naar binnen.
 
Ruimte 1: Ergens ‘rond’ het midden van het gebouw, zal je een ‘grasveldje’ vinden, met aan de ene kant een standaard met een rode rechthoek daarop. Aan de andere kant staat een wit luchtvaartuig. De eerste letter van het voertuignummer, komt op plek 5 van de TB-code.

Ruimte 2: Bij binnenkomst van het gebouw, kon je maar 1 kant op. In die gang, kom je op een gegeven moment in een ruimte, met een kopieerapparaat onder een trap. In die ruimte staat ook een banner met een papegaai. De eerste letter op die banner, komt op plek 1 van de TB-code.

Ruimte 3: Ga op zoek naar de ruimte, waar Albert Einstein aan de deur hangt. Links naast die deur staat heeeeeeel veel tape op de kast. Kijk goed rond en zoek naar de verrijdbare tafel met twee keer dezelfde tekst op 2 A4tjes. Neem nu uit de tekst, de vierde letter van het eerste woord, en van het tweede woord de eerste letter. Zet deze letters om naar een cijfer (!!!NIET!!! stapeltellen), en tel die cijfers bij elkaar op. Zet nu de uitkomst weer om naar een letter, en deze komt op plek 3 van de TB-code.

Ruimte 4: Ga nu op zoek naar een ruimte, met allemaal zuurkasten langs de wand. In deze ruimte vind je ook een Retsch Planetaire kogelmolen. Neem de tweede letter van het modelnummer, zet deze om naar een cijfer, en tel op tot 1 cijfer. Tel nu het eerste cijfer van de van het modelnummer erbij op. De uitkomst komt op plek 4 van de TB-code.

Ruimte 5: Weet je nog dat ‘grasveldje’? Daar in de buurt is ook een ruimte met een F-16 Fighting Falcon. Klim in de cockpit, en kijk eens hoe dat eruit ziet, jij op jacht naar de vijand in de lucht. Gelukkig wordt je bijgestaan door een van de snelste en wendbaarste helikopters, de Westland Lynx SH-14D. Neem nu van het 3-cijferige ‘staart’nummer van de Lynx, het middelste cijfer. Deze komt op plek 6 van de TB-code. (Hint, het is hetzelfde cijfer als het laatste cijfer van het staartnummer van de F-16)

Ruimte 6: Als je nou goed hebt opgelet, en goed hebt rond gekeken bij binnenkomst, is het je vast wel opgevallen, dat er naast de ingang twee opvallend gevormde prullenbakken staan, in de vorm van een ruimtevaartuig. Neem nu van dit ruimtevaartuig de eerste en de laatste letter. In het alfabet, past er precies een letter tussen deze twee letters. Die letter komt op de plek 2 van de TB-code.

Als het goed is, heb je nu de TB-code gekraakt, en kun je deze nu loggen.
 
Hopelijk heb je net zo genoten van het rondstruinen in dit gebouw, als dat ik heb gedaan tijdens het uitzetten van deze tour.