TU Delft, faculteit Civiele Techniek

Een wandeling door het gebouw, waar ik een jaar heb door gebracht. Helaas was voor mij de studie te zwaar, maar misschien lukt het jullie wel om die af te ronden? De wandeling is vrijwel eenrichtingsverkeer, dus als je niet verder kan, kijk dan, of je links of rechts kan. Lukt dat niet, ga dan een stapje terug en kijk daar of je links of rechts kan.

 

Je gaat op zoek naar een TB-code, bestaande uit 6 karakters, dus zet alvast op een papiertje 1 t/m 6. In de tekst staat vermeld, op welke positie het karakter moet, dat je op dat moment vind.

Voor de mensen, die liever een papieren versie erbij houden, die kun je hier downloaden en dan printen.

 

Start: N 51 59.930 E 4 22.501 Hier sta je recht voor het gebouw van, in mijn tijd, Civiele Techniek. Je kunt hier mooi de Collegezalen zien, die als uitstulpingen buiten het gebouw zijn gebouwd. Zoals ik al zei, in mijn tijd was dit dus het gebouw van Civiele Techniek, maar nu heet het anders. De eerste letter van het laatste woord, van wat er hier gestudeerd kan worden, is positie 1 van de TB-code.

 

Om het gebouw in te kunnen, maken we even een sprongetje naar N 51 59.938 E 4 22.528. Hier sta je onder het gebouw, en kun je, via de hoofdingang, het gebouw betreden.

 

Ga nu het gebouw binnen, en wandel  langs de infobalie. Ga de trap op om bovenaan linksaf te slaan en voor de trein ook weer naar links. Je komt nu in een ruimte met bolle hangende lampen aan het plafond. Als je naar rechts kijkt, zie een paar woorden boven de gang staan. De laatste letter van de kleine woorden, is de tweede positie van de TB-code.

 

We gaan (nu) niet onder de gevonden woorden door, maar onder het bordje Bouwplaatszaal 1 door. Al we in een ruimte komen, met lockers met gekleurde deurtjes en 3 tv schermen, kijken we even rond. Wat is dat, is dat GC Rogier op een van de schermen? Zoek nu drie blauwe wegwijsbordjes, die onder elkaar hangen. Op het middelste bordje staan twee woorden. Neem de woordwaarde van woord een, en tel dit door tot 1 cijfer. Doe hetzelfde met het tweede woord. Trek nu de waarde van woord 1 af van woord 2. Nu heb je de laatste positie (6) van de TB-code.

 

Ga nu verder met de lockers aan je linkerhand, tot je niet verder rechtdoor kan (vlak daarvoor heb je nog een afslag naar links, maar dat doen we niet). Als je je neus hebt gestoten aan de deur, die niet open ging, zet je een stap naar rechts, en zoek je een zilver bord met een groot cijfer er op. Dit cijfer is de een na laatste positie van je TB-code.

 

Draai je nu om, en de trap af en sla twee keer rechtsaf. Je passeert een laboratorium (je zou even een kijkje kunnen nemen, maar het loopt hier dood) Zie je Ondergronds bouwen, dan moeten we weer even zoeken naar een aanwijzing voor de TB-code. Overigens kunnen we hier ook een sanitaire stop maken zoals je wel kunt zien. Zie je de kaart? Tel bij de Legenda het aantal E’s en tel daar 1 bij op. Zet je uitkomst om naar een letter. Dit geeft je positie 4 van de TB-code. Nu kun je hier nog verder kijken, want er staat nog een seismische opstelling, en in de kelder heb je ook nog wel wat opstellingen, maar je blijft hier makkelijk in rondjes draaien, en je wilt natuurlijk nog het laatste puzzelstukje van de TB-code bemachtigen.

 

Ga daarvoor nu terug naar de Main Entrance. We gaan weer naar de zaal waar we het eerste deel van de code hebben gevonden, dus door de ingang, langs de infobalie de trap op, links en voor de trein weer links. Nu gaan we wel rechts, en blijven streetview zo ver volgen als we kunnen (bij sommige doodlopende stukjes, ga dan een stapje terug om te kijken of je nog verder kan). Als het goed is passeer je, als je door een corridor komt, het ‘Rode Lab’. Nu volg je de watergolfjes, tot je niet verder kan, Nu de trap op, en dan door blijven gaan tot je echt niet verder meer kan. Ga nu een stap terug, en kijk naar buiten. De letterwaarde van de derde rode letter op het apparaat wat je buiten ziet, is positie 3 van de TB-code.


Als het goed is, heb je nu alle informatie verzameld, om de TB te kunnen loggen.