Rondje door Delft

Tijdens deze tocht, zal je langs voor mij significante plekken komen. Hopelijk kun je ook genieten van de omgeving natuurlijk, en de juiste informatie verzamelen om uiteindelijk de TB-code te 'kraken'.
 
Ook nu gaan we weer op zoek naar een TB-code van 6 karakters, dus zet alvast op een papiertje 1 t/m 6. In de tekst staat vermeld, op welke positie het gevonden karakter geplaats moet worden.

Voor de mensen, die liever een papieren versie erbij houden, die kun je hier downloaden en dan printen.
 
We starten deze tour voor het station van Delft, op N 52 00.402 E 4 21.413. Het oude gebouw staat er nog, maar inmiddels lopen de treinen hier ondergronds. Met het oude station in onze rug, vertrekken we naar rechts, om het busstation aan de rechterkant te verlaten. Aan het eind van de uitrit, vervolgen we onze weg naar links. Gelijk na de Hypotheker slaan we rechtsaf, en blijven rechts van de gracht. Links zie je een van de drijvende terrasjes, die er wel meer zijn hier, en vlak voor het eind van de straat, zie je rechtsde boekhandel, waar ik mijn boeken kon bestellen. Helaas is deze begin dit jaar(2020) failliet gegaan.

Aan het eind gaan we linksaf. Als je bij een huis, met een dubbele trap aangekomen bent, kijken we even rond. We staan nu voor de sociëteit van een van de grotere studentenverenigingen van Delft. Ik ben met een aantal vrienden hier als feut gestart, maar ik was denk ik te rebels, en ze wilden mij niet hebben. Gelukkig kon ik bij de Delftsche Zwervers in het Kruithuis wel aarden. Voor de vijfde positie van de TB-code, nemen we de eerste letter van de naam van het sociëteitshuis. (Tip: Hoog, Sammy kijk omhoog)
 
We vervolgen nu onze weg verder, en bij het bruggetje steken we de gracht over, en gaan direct na het bruggetje rechtsaf. De eerste straat gaan we links. Hier zit toevallig de kapperszaak van een hele goede vriend van ons, en links daarvan, zat een koffiezaakje, waar ze heerlijk zelfgemaakt schepijs hadden. Aan het eind van deze straat, gaan we schuin naar links, ook weer een bruggetje over en door een steegje. We komen nu aan de achterkant van het oude stadhuis van Delft.
 
Aan de rechterkant zien we nu een eetcafé. Dit was vroeger een klein theater, met dezelfde naam, als dat het eetcafé nu heeft. Kijk nu goed op de gevel, want je kunt zien, dat dit heel vroeger een Gildekamer was. Neem nu van het jaartal de middelste cijfers, en tel die op tot 1 cijfer. Dit is de derde positie van de TB-code.

We lopen nu tussen het oude stadhuis en het eetcafé door, en gaan voor de souvenirwinkel naar links.  Je loopt nu op de Nieuwe Kerk van Delft af. Hier vind je o.a. de grafkelders van het Koninklijk huis, maar bijvoorbeeld ook het graf van Hugo de Groot. We passeren de Nieuwe Kerk aan de rechterkant, en vlak voor het einde van de kerk slaan we rechtsaf de Burgwal in.

Je loopt nu recht op een eetcafé met groene markiezen af. Hier hebben ze een specialiteit, waar ze beroemd om zijn. Ze verkopen er zo’n 60.000 stuks per jaar van. Zoek op om welke specialiteit het hier gaat. Zet de letters van deze lekkernij om naar cijfers, en (stapel)tel die op tot 1 cijfer. De uitkomst komt op de vierde positie van de TB-code.
 
We slaan nu rechtsaf voor dit eetcafé langs. Aan het eind gaan we linksaf en lopen door tot een grote telefoonwinkel. Rechts van deze winkel zie je een klein kroegje, waar menig pilsje over de tong is gegaan. Neem van de tweede naam van deze kroeg de eerste letter, en zet een stapje verder in het alfabet. De uitkomst komt op de laatste positie van de TB-code.

We vervolgen onze weg, en aan het eind van het voetgangersgebied, gaan we links van de gracht verder, tegen het verkeer in.  We lopen nu richting de ‘Zeven Heuvelen’ (nee, niet die bij Nijmegen, hoewel deze tocht misschien wel voelt als de Vierdaagse), en slaan voor deze ‘Zeven Heuvelen’ linksaf. Als het goed is, komen we nu bij een theater en een bioscoop. Hier zat vroeger een bakkertje, waar je na een nachtje doorhalen in de stad, om 05.00u al lekker vers gebakken croissants, saucijzen- en worstenbroodjes en appelflappen kon bemachtigen. Neem nu van de naam van het theater, de derde letter (het lidwoord niet meegerekend). Deze komt op de tweede positie van de TB-code.

Ga nu terug richting de ‘Zeven Heuvelen’. Ga nu rechts, en daarna linksaf de brug over. Aan het eind van deze weg, slaan we linksaf voor de gracht, en daarna gelijk weer rechtsaf de brug over. Aan het eind van deze weg, loop je tegen het gebouw van weer een studentenvereniging aan. Bij nummer 53 zie je nu een plaque naast de voordeur, met een Latijnse spreuk erop. Neem voor de eerste positie van de TB-code (en het laatste puzzelstukje dat je moest zoeken), het tweede woord van de plaque, vertaal deze naar het Nederlands. De eerste letter kun je nu invullen in de TB-code.

Als het goed is, heb je nu alle informatie verzameld, om de TB te kunnen loggen.
 
Om nu terug te keren naar het station, kun je rechts via het voetgangerssteegje lopen.
 
Goede reis naar huis.